Pellavansiemen-puolukkasämpylät

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen tai sekoita kuivahiiva ruisjauhoihin.

Jos käytät kuivahiivaa, neste saa olla hiukan lämpimämpää.

Lisää suola, siirappi, pellavansiemenet ja ruisjauhot.

Alusta vehnäjauhot niin, että saat kimmoisan taikinan.

Lisää oljy ja tarvittaessa vielä jauhoja.

Kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Vaivaa taikinaan puolukat ja muotoile taikinasta 24 sämpylää.

Pane sämpylät kahdelle leivinpaperille peitetylle pellille ja anna kohota liinalla peitettynä.

Paista 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 67 grammaa

Katjaj
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt97g45kcal3.1g4.7g1.5g0g
Hiiva 10g7.2kcal1.3g0.1g0g0.7g
Suola, annos 3g1g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 7.8g23kcal0g5.8g0g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 13g41kcal3.7g0.9g2.5g3.9g
Ruisjauho (Rainbow)78g248kcal7.8g48.9g1.8g10.9g
Vehnäjauho puolikarkea 76g260kcal7.7g53g0.9g2.6g
Öljyt, oliiviöljy (Bertolli Extra Vergine) 13,5 g 1 rkl19g175kcal0g0g19.4g0g
Puolukka 12g4.5kcal0.1g0.8g0.1g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g1607kcal47.4g228.4g52.4g36.8g
Valittu annoskoko312g803kcal23.7g114.2g26.2g18.4g
Annoskoko puolitettuna156g402kcal11.9g57.1g13.1g9.2g
Arvot/100g100g257kcal7.6g36.6g8.4g5.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=284600