Mätihyydyke

Mätihyydyke
2 liivatelehteä
1/4dl sitruunamehu
1tlk kermaviiliä
2 keitettyä munaa
1 pieni sipuli
150g kirjolohenmätiä
tilliä
ruohosipulia
ripaus suolaa
valkopippuria
Pane liivatelehdet kylmään veteen noin viideksi minuutiksi.

Lisää kermaviilin joukkoon hienonnetut munat ja sipuli, mäti sekä mausteet.

Maistele ja lisää suolaa tarpeen mukaan.

Puserra liivatelehdistä vesi pois ja liota ne kuumennettuun sitruunamehuun.

Lisää liivate ohuena nauhana muiden aineiden joukkoon.

Kaada seos pieniin annosvuokiin tai yhteen suurempaan vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Kasta vuoka hetkeksi kuumaan veteen ja kumoa hyytelö tarjolle.

Tarjoa keitettyjen perunoiden, paahdetun ruisleivän ja salaatin kanssa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 91 grammaa

Larmia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Liivatelehti, gelatiini1.1g4kcal1g0g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton14g3kcal0g0.2g0g0g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 114g73kcal3.6g5.5g4g0g
Kananmuna, keitetty 68g98kcal8.5g0.2g7g0g
Sipuli (kuorittu)23g6.2kcal0.3g1.1g0g0.4g
Kirjolohenmäti pakaste (Kespro), annos 500g85g111kcal20.8g1.3g2g0g
Tilli mauste2.6g0.4kcal0g0g0g0g
Ruohosipuli, tuore4g1.1kcal0.1g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g593kcal68.6g17g26g0.8g
Valittu annoskoko312g296kcal34.3g8.5g13g0.4g
Annoskoko puolitettuna156g148kcal17.2g4.3g6.5g0.2g
Arvot/100g100g95kcal11g2.7g4.2g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=285121