Vaahtokarkit

Valkuaiset vaahdoksi

liivate + kylmä vesi (0,5 dl)

kuumaan veteen hermesetas, vanilja-aromi, suola, liivateseos.

Ei tarvitse keittää (makeutusaine ei toimi kuten sokeri) Vatkataan vaahdoksi (annetaan jäähtyä)

Vaahdot yhdistetään.

Massa rasvattuun, jauhotettuun vuokaan (esim.

tärkkelykset tai muu "pölymäinen" jauho, esim.

prode, kookosjauho ok).

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 45 grammaa

Minttut
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 122g52kcal11.9g0.5g0.1g0g
Liivate 10g36kcal8.9g0g0g0g
Hermesetas-jauhe6.9g20kcal0.1g3.9g0g2.8g
Vesi174g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g216kcal41.8g8.8g0.2g5.6g
Valittu annoskoko312g108kcal20.9g4.4g0.1g2.8g
Annoskoko puolitettuna156g54kcal10.5g2.2g0.1g1.4g
Arvot/100g100g35kcal6.7g1.4g0g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=286954