Mummon kardemummakakku

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Voitele ja korppujahota irtopohjavuoka tai valurautainen pannu halkaisijaltaan 24 cm.
Sekoitajauhot, sokeri ja kardemumma keskenään.

Lisää rasva ja nypi jauhojen kanssa ryynimäiseksi seokseksi.

Lisää maito ja sekoita tasaiseksi paksuhkoksi taikinaksi.

Levitä taikina vuokaan.

Ripottele pinnalle raesokeri ja 1 tl kardemummaa.

Voit käyttää pinnalla myös erilaisia strösseleitä
Paista uunin alaosassa n.35 minuuttia.

Kokeile tikulla kypsyys kakun keskeltä.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 74 grammaa

Helima
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 137g469kcal13.9g95.6g1.6g4.8g
Sokeri 60g242kcal0g59.5g0g0g
Margariini 80 % laktoositon 35g245kcal0.2g0g27.6g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g5.3g16kcal0.6g3.2g0.4g1.5g
Sokeri 4.2g17kcal0g4.2g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g1.8g5.4kcal0.2g1.1g0.1g0.5g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen70g23kcal2.3g3.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g2035kcal34.4g334g59.4g13.6g
Valittu annoskoko313g1018kcal17.2g167g29.7g6.8g
Annoskoko puolitettuna156g509kcal8.6g83.5g14.9g3.4g
Arvot/100g100g326kcal5.5g53.4g9.5g2.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=296780