Tomaatti-basilikakeitto

Hienonna sipuli, kuori ja kuutioi peruna.

Kuumenna 2 rkl oliiviöljyä kattilassa ja kuullota sipuli ja peruna.

Lisää tomaattimurska.

Lisää 4-5dl vettä ja 1½ rkl kasvisfondia.

Kiehauta ja keitä hiljalleen 10 min. Mausta keittämisen aikana 1 tl sokeria, yrttisuolalla, mustapippurilla ja 1tl kuivattua basilikaa.

Soseuta, jos haluat keitosta tasaisen.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 310 grammaa

Jonayla
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)2.8g0.7kcal0g0.1g0g0g
Peruna, keskikokoinen 60g25g15kcal0.4g3.3g0g0.2g
Oliiviöljy 5g45kcal0g0g5g0g
Tomaattimurska 161g47kcal0.9g8.5g0.3g3.1g
Kasvisfondi, Touch Of Taste, tiiviste (annos 1,5 rkl)4.5g4.5kcal0.3g0.8g0g0.1g
Sokeri 0.6g2.5kcal0g0.6g0g0g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Basilika, tuore 12g3.3kcal0.4g0.1g0.1g0.2g
Vesi101g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g236kcal4g26.8g10.8g7.2g
Valittu annoskoko313g118kcal2g13.4g5.4g3.6g
Annoskoko puolitettuna156g59kcal1g6.7g2.7g1.8g
Arvot/100g100g38kcal0.6g4.3g1.7g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=299766