Raparperi-Kardemummakakku

150 g huoneenlämpöistä voita
3 dl sokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl jauhettua kardemummaa
3-4 raparperin vartta kuorittuna ja viipaloituna
4 rkl sokeria
2 rkl perunajauhoja

1. Voitele ja leivitä irtoreunainen vuoka, halkaisijaltaan noin 24 cm. Sekoita voi, sokeri ja munat kuohkeaksi tehosekoittimessa tai sähkövatkaimella.

2. Sekoita jauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja jauhettu kardemumma.

Kääntele jauhoseos voiseokseen.

Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja levitä vuokaan.

3. Sekoita raparperit, 2 rkl sokeria ja maizena.

Levitä seos taikinan päälle.

Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 50-60 minuuttia.

* Nauti vaniljakastikkeen tai mansikoiden ja kermavaahdon kera.

Alkuperäinen ohje Maalaisunelmaa lehdestä.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1036 grammaa

Nehatu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 45g328kcal0.5g0.2g36.8g0g
Sokeri 77g312kcal0g76.8g0g0g
Kananmuna kuoreton 33g47kcal4.1g0.1g3.4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 59g202kcal6g41.2g0.7g2.1g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g2.4g10kcal0g2.4g0g0g
Leivinjauhe 1.5g2.6kcal0.1g0.6g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g1.5g4.7kcal0.2g0.9g0.1g0.4g
Raparperi 72g24kcal0.5g4g0.1g1g
Sokeri 15g59kcal0g14.5g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 6g20kcal0g4.9g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g2020kcal22.8g291.2g82.2g7.2g
Valittu annoskoko312g1010kcal11.4g145.6g41.1g3.6g
Annoskoko puolitettuna156g505kcal5.7g72.8g20.6g1.8g
Arvot/100g100g323kcal3.6g46.6g13.2g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=301251