Rahkaleipä tai -sämpylät

Lämmitä vesi melko kuumaksi ja sekoita siihen maitorahka.

Lisää nesteeseen leseet, kaurahiutaleet, ohrajauho, hunaja sekä 2pss kuivahiivaa.

Anna seistä lämpimässä 10-20min tai kunnes se alkaa kuplimaan.

Lisää sen jälkeen suola, vehnäjauhot ja lopuksi öljy.

Anna kohota noin 30min.

Leivo sämpylöitä tai leipiä, kohota vielä 20min.

Paista leivät 175-200c n.35min ja sämpylät 225c n.12min.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1594 grammaa

Omenaposki1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi118g0kcal0g0g0g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki49g27kcal4.2g2.5g0.1g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g4.3g0kcal0g0g0g0g
Hunaja 3.9g13kcal0g3.2g0g0g
Suola, annos 3g2.9g0kcal0g0g0g0g
Kaurahiutale 24g88kcal3.4g13.4g1.7g2.4g
Vehnälese, Liperin mylly4.9g7kcal0.7g0.4g0.3g2.7g
Ohrajauho (luomu) (Liperin mylly), annos 65g13g41kcal1.4g8.2g0.3g1.4g
Vehnäjauho puolikarkea 88g303kcal9g61.8g1.1g3.1g
Rypsiöljy 5.3g47kcal0g0g5.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g1052kcal37.4g179g17.6g19.2g
Valittu annoskoko312g526kcal18.7g89.5g8.8g9.6g
Annoskoko puolitettuna156g263kcal9.4g44.8g4.4g4.8g
Arvot/100g100g168kcal6g28.7g2.8g3.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=301558