Omenapiirakka

- Sulata rasva tai käytä pullomargariinia.

- Sekoita kulhossa sokerin kanssa.

- Lisää jauhot (ei vielä leivinjauhetta).

Jauhoja kannattaa lisätä hiljalleen, sillä taikinasta ei tulisi tulla kovin kuivaa tässä vaiheessa.

Ota sivuun kahvikupillinen taikinaa; se ripotellaan valmiin piirakan päälle.

- Lisää nyt taikinakulhoon muna, maito, leivinjauhe ja vanilliinisokeri.

Sekoita puulusikalla kovaa tasaiseksi.

Taikina on valuvaa tässä vaiheessa, eli ei esim.

pysy vuoan reunoilla, muttei myöskään ole litkua.

- Kaada taikina voideltuun tavalliseen piirakkavuokaan ja ripottele päälle omenapalat.

Itse käytän mitä tahansa omenalajia, jota kotona sattuu olemaan.

Jos omena on hapanta, pinnalle kannattaa laittaa vähän runsaammin sokeria.

Tällä taikinalla on tehty onnistuneita piirakoita kaikista hedelmistä, joten kokeilla voi.
- Ripottele pinnalle kanelia ja sokeria sekä sivuun alussa jätetty taikina.

- Paista 200 asteessa n. 30 min.
- Parasta tarjoiltuna lyhyen vetäytymisen jälkeen kylmän vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Eleventhstki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 65g459kcal0.5g0.3g51.7g0g
Sokeri 41g167kcal0g41.1g0g0g
Vehnäjauho, sunnuntai63g220kcal7.6g44.7g1.3g1.9g
Kananmuna kuoreton 18g25kcal2.2g0.1g1.8g0g
Maito, Rasvaton 300ml (Arla Ingman)24g8kcal0.8g1.2g0g0g
Leivinjauhe 1.6g2.8kcal0.1g0.6g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka1.6g6.4kcal0g1.6g0g0g
Omena, keskikokoinen 200g97g33kcal0.2g6.9g0.3g1.7g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g1.6g5.9kcal0.1g1.3g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g1856kcal23g195.6g110.4g7.2g
Valittu annoskoko313g928kcal11.5g97.8g55.2g3.6g
Annoskoko puolitettuna156g464kcal5.8g48.9g27.6g1.8g
Arvot/100g100g297kcal3.7g31.3g17.7g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=309272