Kukkakaalimuhennos koskenlaskijalla

Keitä kukkakaalit kypsäksi.

Sulata eri kattilassa voi, lisää vehnäjauhot koko ajan sekoittaen.

Lisää maito hiljalleen, koko ajan sekoittaen seokseen, jossa voi on imeytynyt vehnäjauhoihin.

Keitä hiljalleen n.10 minuuttia.

Lisää koskenlaskija paloina kastikkeeseen ja sekoita.

Ota kattila liedeltä, lisää suola ja keitetyt kukkakaalit valkokastikkeeseen ja halutessasi kruunaa hyppysellisellä rakuunaa.

Maistuu myös kylmänä ruisleivän päällä!

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 136 grammaa

Julette
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 173g42kcal3.1g3.8g0.5g4g
Vehnäjauho puolikarkea 6.9g24kcal0.7g4.8g0.1g0.2g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen115g38kcal3.8g5.6g0g0g
Koskenlaskija voimakas (Valio), annos 100g12g32kcal2.2g0g2.5g0g
Suola, annos 3g0.6g0kcal0g0g0g0g
Voi, 1 tl, 5 g5.8g42kcal0.1g0.1g4.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g355kcal19.8g28.6g15.4g8.4g
Valittu annoskoko313g177kcal9.9g14.3g7.7g4.2g
Annoskoko puolitettuna156g89kcal5g7.2g3.9g2.1g
Arvot/100g100g57kcal3.2g4.6g2.5g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=338204