Puolukkapuuro (Martat)

1 l vettä
4-5 dl puolukoita
1 dl sokeria
1 1/2 dl mannasuurimoita

1. Survo marjat kattilan pohjalla.

Lisää vesi.

2. Keitä marjasurvosta 10 - 15 min. Siivilöi liemi, jos haluat tasavärisen puuron.

3. Lisää sokeri ja lisää mannasuurimot kiehuvaan mehuun koko ajan sekoittaen.

4. Hauduta puuroa noin 15 min. välillä sekoittaen.

5. Jäähdytä puuro ja vatkaa se kuohkeaksi.

Puolukan asemasta voi käyttää puna- ja mustaherukoita, raparperia ja kuivattuja aprikooseja (80-100 g/1 l).

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 256 grammaa

Mamiusmaus
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi204g0kcal0g0g0g0g
Puolukka 61g24kcal0.3g4.2g0.3g1.6g
Sokeri 17g70kcal0g17.3g0g0g
Mannasuurimo 31g97kcal3.1g19.4g0.3g1.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g381kcal6.8g81.8g1.2g5.4g
Valittu annoskoko313g191kcal3.4g40.9g0.6g2.7g
Annoskoko puolitettuna156g95kcal1.7g20.5g0.3g1.4g
Arvot/100g100g61kcal1.1g13.1g0.2g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=378423