Uunimakkara hapankaalipedillä

Silppua pekoni ja paista sitä hieman pannulla, niin että suurimmat rasvat erottuvat ja pekonista tulee rapsakkaa.

Laita uunivuokaan liotettu hapankaali, pekonit, herneet, ripaus suolaa ja pippuria sekä kerma.

Sekoita ainekset.

Tee makkaran päälle viiltoja ja upota makkara osittain hapankaalipetiin.

Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 20 min. Kypsennyksen loppuvaiheessa sipaise makkaroiden päälle hieman sinappia.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 269 grammaa

Peetee1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hapankaali 116g33kcal1.2g5g0.2g2.4g
Pakasteherneet (Pirkka), annos 200g58g31kcal3.3g3.1g0.6g0g
Pekoni, paistettu 22g112kcal3.6g0g11.1g0g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 0g0kcal0g0g0g0g
Lenkki, kevyt sininen HK116g198kcal11.6g11.6g11.6g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g747kcal39.4g39.4g47g5g
Valittu annoskoko313g374kcal19.7g19.7g23.5g2.5g
Annoskoko puolitettuna156g187kcal9.9g9.9g11.8g1.3g
Arvot/100g100g120kcal6.3g6.3g7.5g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=403174