Bolognan kastike

Pilko vihannekset pieniksi ja paista öljyssä pannulla, kunnes sipuli kuullottuu.

Lisää jauheliha ja anna ruskistua.

Lisää tomaattimurska, paseerattu tomaatti, soija ja punaviini (voi jättää poiskin, mutta itse tykkään sen antamasta muhevuudesta).

mausta suolalla, pippurilla, basilikalla, oreganolla.

Maista, jos liian hapanta, pyöristä happamuutta makeutusaineella (tai sokerilla, jos pari lisäkaloria ei kauhistuta).

Anna kiehua hiljalleen vajaa tunti, kunnes saennut ja maut kunnolla sekoittuneet.

Sopii pastan kanssa, lasagneen, paimenpiirakkaan jne

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 332 grammaa

Nane
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)47g13kcal0.6g2.3g0.1g0.8g
Valkosipuli 3.1g3.4kcal0.2g0.5g0g0.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g31g8.8kcal0.2g1.9g0.1g0.8g
Oliiviöljy 2.4g21kcal0g0g2.4g0g
Jauhelihakastike, ruskea kastike, sika-nauta, rasvaa 94g135kcal9.1g1.9g10.2g0.2g
Tomaattimurska 38g11kcal0.2g2g0.1g0.7g
Paseerattu tomaatti (Rainbow), annos 500g79g20kcal1g3.3g0.2g0g
Soijakastike 2.4g1.4kcal0.1g0.2g0g0g
Punaviini 16g11kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g448kcal22.8g24.2g26.2g5.2g
Valittu annoskoko313g224kcal11.4g12.1g13.1g2.6g
Annoskoko puolitettuna156g112kcal5.7g6.1g6.6g1.3g
Arvot/100g100g72kcal3.6g3.9g4.2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=64424