Vadelmainen mutakakku

Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi, lisää jauhot.

Sulata voi kattilassa, nosta pois levyltä ja lisää joukkoon paloiteltu suklaa, anna suklaan sulaa joukkoon.

Lisää voi-suklaaseokseen 1 rkl vettä, sekoita tasaiseksi.

Yhdistä keltuais-sokerivaahto ja suklaaseos.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Sekoita 1/3 osa valkuaisvaahdosta hyvin muun taikinan joukkoon ja jäljelle jäävä osuus varovasti nostellen.

Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun, halkaisijaltaan 18 cm irtopohjavuokaan.

Työnnä kakun keskiosaan taikinan sisään vadelmia.

Paista uunin alimmalla ritilätasolla 200 asteessa puolisen tuntia.

Irroita jäähtynyt kakku vuoastaan.

Sihtaa pinnalle tomusokeria, koristele vadelmilla.

Tämä kakku kaipaa seurakseen vaniljajäätelöä, vaniljavaahtoa tai vaniljakastiketta.

Lähde: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 48 grammaa

Saapas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vadelma 27g11kcal0.3g1.1g0.2g1g
Voi 35g256kcal0.4g0.1g28.7g0g
Suklaa tumma 109g561kcal4.2g57.9g33.7g5.8g
Vehnäjauho puolikarkea 19g65kcal1.9g13.3g0.2g0.7g
Sokeri 41g165kcal0g40.7g0g0g
Kananmuna kuoreton 82g116kcal10.2g0.2g8.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g2352kcal34g226.6g142.4g15g
Valittu annoskoko313g1176kcal17g113.3g71.2g7.5g
Annoskoko puolitettuna156g588kcal8.5g56.7g35.6g3.8g
Arvot/100g100g376kcal5.4g36.3g22.8g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=69353