Juhlava kaurapuuro

Kiehauta vesi.

Lisää kauraryynit imeytymään.

Kun vesi on abt imeytynyt, lisää maito.

Jätä porisemaan hiljaisella tulella n. 45 minuutiksi, sekoittele välillä niin kypsyy tasaisesti, mausta lopuksi suolalla.

Keittoastiaksi sopii teflon- tai valurautapata, siis joku semmoinen astia mihin maito ei pala helposti kiinni.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 460 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kauraryynit (Puuppolan aitokaura), annos 100g41g147kcal5.9g24g2.9g3.8g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 170g77kcal5.1g8.2g2.5g0g
Vesi, vesijohtovesi 102g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g448kcal22g64.4g10.8g7.6g
Valittu annoskoko313g224kcal11g32.2g5.4g3.8g
Annoskoko puolitettuna156g112kcal5.5g16.1g2.7g1.9g
Arvot/100g100g72kcal3.5g10.3g1.7g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=73103