Possunliha laatikko

1300 g perunaa
650 g possunlihaa
300 g porkkanaa
120 g sipulia
valkosipuli jauhetta maun mukaan
n 15-20 maustepippuria
1 lihaliemikuutio tai 3 tl lihaliemijauhetta
5 dl vettä
n 3 tl suolaa

Perunat ja porkkanat kuoritaan (1300+300 g kuorittuna).

Possunliha paloitellaan sopivan kokoisiksi paloiksi.

Sipuli paloitellaan myös.

Vuorotellen laatikkoon aineksia (lihaa alimmaksi ja päällimmäisemmäksi.

Maustetaan ja paistetaan mielellään leivinuunissa, mutta jos sitä ei ole 250 C n. 1,5h

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 362 grammaa

Hehtaari
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna (vanha, kuorittu)141g115kcal2.5g24.7g0.1g1.4g
Porkkana 32g11kcal0.2g1.8g0.1g0.8g
Sianliha keskiarvo 70g153kcal12.8g0g11.4g0g
Lihaliemijauhe/tiiviste 0.8g2.2kcal0.1g0.1g0.2g0g
Sipuli 13g3.9kcal0.2g0.6g0g0.2g
Suola, annos 3g1.6g0kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 54g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g571kcal31.6g54.4g23.6g4.8g
Valittu annoskoko313g285kcal15.8g27.2g11.8g2.4g
Annoskoko puolitettuna156g143kcal7.9g13.6g5.9g1.2g
Arvot/100g100g91kcal5.1g8.7g3.8g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=77129