Ruis-omenapiirakka

Ohjeet

8 annosta

Sekoita keskenään pehmeä voi 100g, muna, 0,5 dl sokeria, hiutaleet 1,5dl vehnäjauho ja leivinjauhe.

Painele taikina voideltuun pyöreään piirakkavuokaan jauhojen avulla.

Kuori ja viipaloi omenat ja levitä ne tasaisesti taikinan päälle.

Laittele "väleihin" omenasosetta.

Sulata voi 50g ja sekoita joukkoon sokeri 0,5dl ja hiutaleet 1,5dl.

Ripottele seos tasaisesti omenoiden päälle.

Paista piirakkaa 200 asteessa n. 25 min

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 73 grammaa

Pelina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, 60%, Rainbow43g235kcal0.4g0.4g25.6g0g
Kananmuna kuoreton 24g34kcal2.9g0.1g2.4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 42g143kcal4.2g29.2g0.5g1.5g
Leivinjauhe 2.1g3.8kcal0.1g0.8g0g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 85g30kcal0.1g6.1g0.1g1.7g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1.7g6.8kcal0g1.7g0g0g
Omenasose makeuttamaton 19g15kcal0.1g3.3g0g0.3g
Margariini, 60%, Rainbow21g118kcal0.2g0.2g12.8g0g
Sokeri 36g147kcal0g36.3g0g0g
Ruishiutale 38g114kcal3.4g20g1g5.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana625g1691kcal22.8g196.2g84.8g17.6g
Valittu annoskoko312g845kcal11.4g98.1g42.4g8.8g
Annoskoko puolitettuna156g423kcal5.7g49.1g21.2g4.4g
Arvot/100g100g271kcal3.6g31.4g13.6g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=83324