Saaristolaisleipä (Kotiliesi.fistä)

Ainekset:
1 litra piimää
1 litra vehnäjauhoja
3 dl kaljamaltaita
3 dl leseitä
3 dl ruisjauhoja
3 dl hiivaleipäjauhoja
3 dl siirappia
100 g hiivaa
suolaa sopivasti

Lämmitä piimä mikrossa käden lämpöseksi.

Sekoita siihen hiiva.

Lisää kulhoon ruisjauho, leseet, maltaat, hiivaleipäjauho, siirappi ja ripaus suolaa.

Sekoita puuhaarukalla( sillä isommalla)

Lisää sekaan normi vehnäjauhot ja sekoita hyvin yhä puuhaarukalla.

Pistä taikina vuokaleipämuotteihin.

Peitä leivät ja anna kohota reilu tunti kohtuu lämpimässä paikassa.

Laita vaikka uuni lämpeneen 50 asteeseen ja vuoat saamaan peiton alle hukkalämpö.

Kun leivät ovat kohonneet, Paista niitä uunissa noin 1,5 tuntia.

Lopuksi ota ne uunista ja voitele vesi/siirappisekoituksella ja laita vielä toviksi uuniin.

Anna jäähtyä uunistaoton jälkeen rauhassa.

Saaristoleipä ei ole parhaimmillaan tuoreena uunista oton jälkeen kuten useat muut leivonnaiset, vaan maku paranee viileässä parin päivän aikana.

Reseptistä tulee n. 75 annosta ja yksi annos painaa n. 39 grammaa

Lidedeli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Asidofilus-bifiduspiimä (Pirkka), annos 200g1061g499kcal32.9g42.4g21.2g0g
Siirappi 446g1344kcal0.4g330.3g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 175g532kcal15.3g97g3.3g24.3g
Hiivaleipäjauho kuitu (Pirkka), annos 65g207g724kcal27.9g135.8g6g11.4g
Vehnäjauho puolikarkea 690g2367kcal70.3g482.9g8.3g24.1g
Hiiva, 50g106g65kcal13.9g1.2g0.4g0g
Suola, annos 3g21g0kcal0g0g0g0g
Kaljamallas, Tuoppi, 1dl=80g (rouhittu ruismallas)255g965kcal29.8g196.1g5.6g36.4g
Kuidukas, kolmen viljan leseseos (Myllyn paras)159g406kcal26.4g54.3g9.7g47.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6240g13804kcal433.8g2680g109g288g
Valittu annoskoko3120g6902kcal216.9g1340g54.5g144g
Annoskoko puolitettuna1560g3451kcal108.5g670g27.3g72g
Arvot/100g100g221kcal7g43g1.7g4.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=333183