Hirvarsoppa

Laita kattilaan 2-litraa vettä ja merisuolaa maun mukaan(n. 1tl).

Kuori ja paloittele perunat(yleis) ja porkkanat ja lisää veteen, kuori sipuli ja pilko kattilaan, pilko sienet pieniksi paloiksi ja lisää kattilaan, laita Hirvenjauheliha kiehuvaan kattilaan ja keitä n.25-30 min.
Mausta valkopippurilla, chilijauheella, mustallapippurilla, timjamilla, kun perunat ja porkkanat ovat kypsyneet sekoita soppaan n.100g emmental juustoraastetta ja tarkasta sen jälkeen suolaisuus.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 418 grammaa

Arkani
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 52g39kcal1g8g0.1g0.5g
Vesi, vesijohtovesi 188g0kcal0g0g0g0g
Porkkana 18g5.7kcal0.1g1g0g0.4g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g3.8g1.1kcal0g0.2g0g0g
Sipuli (kuorittu)4.2g1.1kcal0.1g0.2g0g0.1g
Hirvenjauheliha oma saalis39g44kcal8.7g0g1.2g0g
Emmental juustoraaste, lidl9g35kcal2.7g0g2.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana627g252kcal25.2g18.8g7.8g2g
Valittu annoskoko314g126kcal12.6g9.4g3.9g1g
Annoskoko puolitettuna157g63kcal6.3g4.7g2g0.5g
Arvot/100g100g40kcal4g3g1.2g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=333312