Intialainen kukkakaali

Muut mausteet:

- ½ jauhettua inkivääriä
- 1 tl kurkumaa
- 1 tl suolaa
- 1 tl garam masalaa
- 1 tl rouhittua mustapippuria

Huuhdo kukkakaali ja irrottele kukinnot.

Sekoita murskatut valkosipulinkynnet (3 kpl), mausteet, currytahna ja sitruunamehu keskenään.

Kuumenna öljy, lisää mausteseos ja sekoittele sitä pari minuuttia, jotta maut tasaantuvat.

Lisää vesi ja kukkakaalit ja keitä noin viisi minuuttia eli kunnes kukkakaali on lähes kypsää.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 251 grammaa

Ottiliana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 250g60kcal4.5g5.5g0.8g5.8g
Valkosipuli 5g5.4kcal0.4g0.8g0g0.1g
Sitruunamehu, laimentamaton21g4.4kcal0.1g0.3g0g0g
Seesamöljy, kylmäpuristettu6.3g56kcal0g0g6.3g0g
Vesi, vesijohtovesi 19g0kcal0g0g0g0g
Rajah Mild Curry Paste (10g)13g18kcal0.5g1.1g1.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana628g288kcal11g15.4g16.8g11.8g
Valittu annoskoko314g144kcal5.5g7.7g8.4g5.9g
Annoskoko puolitettuna157g72kcal2.8g3.9g4.2g3g
Arvot/100g100g46kcal1.8g2.5g2.7g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=186200