Porkkanakeitto

N. 0,5 l vettä
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl jauhoja
3 isoa perunaa
500 g porkkanoita
1 dl valkoviiniä
2,5 dl ruokakermaa (7 %)
kasvis/kanaliemikuutio(ita)
mausteita oman maun mukaan, esim: inkivääriä, pippuria, suolaa, sokeria, grillimaustetta, kuivattua persiljaa...

(ranskankermaa/smetanaa lautaselle)

- Pilko sipuli ja valkosipuli, ruskista nopeasti tilkassa öljyä, lisää jauhot
- Kuori ja pilko perunat ja porkkanat, lisää veteen kasvisliemikuution kanssa, keitä kypsäksi
- Kaada ylimääräinen neste erilliseen astiaan (älä heitä pois), lisää sipulit kasvisten joukkoon, soseuta sauvasekoittimella
- Kaada sose takaisin kattilaan, lisää kerma ja valkoviini, ja keitinnestettä tarpeen mukaan
- Lisää mausteet
- Kiehauta seos
- Jaa keitto lautasille, lisää halutessasi ruokalusikallinen ranskankermaa

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 350 grammaa

Nandi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)90g24kcal1.2g4.3g0.2g1.5g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g14g15kcal1.1g2.3g0.1g0.3g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 720g546kcal13.5g111g1.4g7.2g
Porkkana, keskikokoinen 65g900g252kcal5.4g53.6g1.8g22.5g
Valkoviini, ars vitis, puolimakea (Moselland), annos 150g180g126kcal0g7.2g0g0g
Kevyt ruokakerma 7% (Flora)450g383kcal4.5g15.7g31.5g0g
Kasvisliemikuutio 40g121kcal3.8g5.3g9.3g0.6g
Vesi, vesijohtovesi 720g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 36g124kcal3.7g25.2g0.4g1.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6300g3179kcal66.4g449.2g89.4g66.8g
Valittu annoskoko3150g1589kcal33.2g224.6g44.7g33.4g
Annoskoko puolitettuna1575g795kcal16.6g112.3g22.4g16.7g
Arvot/100g100g51kcal1.1g7.1g1.4g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=238445