Ruskea jauhelihakastike (hirvi)

Ruskista jauheliha voissa.

Kun tahna on ruskeaa, siirrä pannu hetkeksi jäähtymään ja sen jälkeen lisää kylmä vesi kerralla sekoittaen.

Siirrä pannu takaisin kuumalle levylle pistä levy melko pienelle (2 tai 3 asteikolla 0-6) ja jatka tasaista sekoittamista.

Kun kastike on paksuuntunut ja koostumukseltaan tasaista, lisää ruskitettu jauhelina, sipuli (paistettuna tai ei, oman maun mukaan), ketsuppi ja muut mausteet.

Anna muhia kymmenisen minuuttia.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 264 grammaa

Delic
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi1399g0kcal0g0g0g0g
Hirvenjauheliha oma saalis1499g1679kcal329.8g0g45g0g
Voi, 1 tl, 5 g40g292kcal0.4g0.4g32g0g
Vehnäjauho puolikarkea 50g172kcal5.1g35g0.6g1.7g
Sipuli (kuorittu)110g30kcal1.4g5.3g0.2g1.9g
Ketsuppi, Heinz70g72kcal0.6g16.9g0.1g0.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6336g4488kcal674.6g115.2g155.8g8.8g
Valittu annoskoko3168g2244kcal337.3g57.6g77.9g4.4g
Annoskoko puolitettuna1584g1122kcal168.7g28.8g39g2.2g
Arvot/100g100g71kcal10.6g1.8g2.5g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=134079