Kahvi-suklaamousse

Resepti kopioitu suoraan Helsingin Sanomien ruoka-osiosta.

Ainekset:
* 1/2 dl kuumaa, vahvaa kahvia
* 100 g tummaa suklaata
* 1 keltuainen
* 2 rkl sokeria
* 2 dl kuohukermaa

Ohje:

1. Pilko suklaa kulhoon, lisää kahvi ja sekoita tasaiseksi (Käytä seosta tarvittaessa mikroaaltouunissa.)

2. Sekoita keltuainen hieman jäähtyneen suklaa-kahviseoksen joukkoon.

3. Vaahdota kerma ja sokeri kevyesti ja yhdistä suklaaseen, jaa mousse neljään pieneen lasiin ja pidä viileässä pari tuntia ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 99 grammaa

Sahh
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kahvi (musta), kuppi 100g, muki 200g402g5.2kcal1.2g0g0g0g
Suklaa tumma 804g4153kcal31.4g428.2g249.3g42.6g
Keltuainen, 20g, annos 20g161g103kcal5.6g0.3g40.2g0g
Sokeri 193g783kcal0g192.8g0g0g
Kuohukerma (Ingman)1608g5468kcal35.4g49.9g562.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6336g21024kcal147.2g1342.4g1704.6g85.2g
Valittu annoskoko3168g10512kcal73.6g671.2g852.3g42.6g
Annoskoko puolitettuna1584g5256kcal36.8g335.6g426.2g21.3g
Arvot/100g100g332kcal2.3g21.2g26.9g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=142916