Aamunsarastesalaatti

Valmistetaan niin kuin muutkin salaatit.

Muista keittää kananmunat ja käytä salottisipuleja (1 kpl = 30 - 35 g). Sitruunasta puristan mehuksi vain toisen puolikkaan.

Persilja- ja parsakaalimäärät vastaavat molemmat noin yhtä kourallista ao. kasviksia ja pähkinät noin 0.5 desiä.

Pähkinät kannattaa murskata kädessä.

Salaatin pähkinöistä ja rypsiöljystä muodostuva rasvamäärä kuuluu ns. hyvien rasvojen piiriin, joten 2/3 on hyvää rasvaa ja kananmunista tulee loput.

Tähän salaattiin sopii loistavasti tuorepuristettu appelsiini- tai verigreippimehu.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 264 grammaa

Carllange4
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g599g122kcal3.6g22.8g1.8g8.4g
Lehtisalaatti ruukkusalaatti, lollo rosso 180g23kcal2g1.8g0.4g1.8g
Raejuusto maustamaton, 2 % (Valio) 200 g purkki479g383kcal62.3g9.6g9.6g0g
Hunajameloni kuorittu 419g154kcal2.6g32.7g0.4g3.4g
Parsakaali brokkoli 240g84kcal11.1g4.7g0.7g6g
Saksanpähkinä 84g571kcal12.3g2.8g54.7g13.3g
Salottisipuli (raaka) (-), annos 100g72g52kcal1.8g12.1g0.1g0g
Persilja 24g6.6kcal0.3g0.3g0g1.9g
Kidneypapuja suolaliemessä (Pirkka), annos 230g551g496kcal34.7g88.2g1.7g0g
Kananmuna, keitetty 395g564kcal49.4g1.2g40.5g0g
Rypsiöljy 65g572kcal0g0g64.7g0g
Sitruunan mehu, tuore, 50 ml60g13kcal4.9g0g0.2g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6336g6078kcal370g352.4g349.6g69.8g
Valittu annoskoko3168g3039kcal185g176.2g174.8g34.9g
Annoskoko puolitettuna1584g1520kcal92.5g88.1g87.4g17.5g
Arvot/100g100g96kcal5.8g5.6g5.5g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=266004