Ruskea jauhelihakastike (hirvi)

Ruskista jauheliha voissa.

Kun tahna on ruskeaa, siirrä pannu hetkeksi jäähtymään ja sen jälkeen lisää kylmä vesi kerralla sekoittaen.

Siirrä pannu takaisin kuumalle levylle pistä levy melko pienelle (2 tai 3 asteikolla 0-6) ja jatka tasaista sekoittamista.

Kun kastike on paksuuntunut ja koostumukseltaan tasaista, lisää ruskitettu jauhelina, sipuli (paistettuna tai ei, oman maun mukaan), ketsuppi ja muut mausteet.

Anna muhia kymmenisen minuuttia.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 264 grammaa

Delic
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi1400g0kcal0g0g0g0g
Hirvenjauheliha oma saalis1500g1680kcal330g0g45g0g
Voi, 1 tl, 5 g40g292kcal0.4g0.4g32g0g
Vehnäjauho puolikarkea 50g172kcal5.1g35g0.6g1.8g
Sipuli (kuorittu)110g30kcal1.4g5.3g0.2g1.9g
Ketsuppi, Heinz70g72kcal0.6g16.9g0.1g0.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6340g4491kcal675g115.2g155.8g9g
Valittu annoskoko3170g2245kcal337.5g57.6g77.9g4.5g
Annoskoko puolitettuna1585g1123kcal168.8g28.8g39g2.3g
Arvot/100g100g71kcal10.6g1.8g2.5g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=134079