Mätihyydyke

Mätihyydyke
2 liivatelehteä
1/4dl sitruunamehu
1tlk kermaviiliä
2 keitettyä munaa
1 pieni sipuli
150g kirjolohenmätiä
tilliä
ruohosipulia
ripaus suolaa
valkopippuria
Pane liivatelehdet kylmään veteen noin viideksi minuutiksi.

Lisää kermaviilin joukkoon hienonnetut munat ja sipuli, mäti sekä mausteet.

Maistele ja lisää suolaa tarpeen mukaan.

Puserra liivatelehdistä vesi pois ja liota ne kuumennettuun sitruunamehuun.

Lisää liivate ohuena nauhana muiden aineiden joukkoon.

Kaada seos pieniin annosvuokiin tai yhteen suurempaan vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Kasta vuoka hetkeksi kuumaan veteen ja kumoa hyytelö tarjolle.

Tarjoa keitettyjen perunoiden, paahdetun ruisleivän ja salaatin kanssa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 91 grammaa

Larmia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Liivatelehti, gelatiini1.2g4.1kcal1g0g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton15g3kcal0g0.2g0g0g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 116g75kcal3.7g5.6g4.1g0g
Kananmuna, keitetty 70g99kcal8.7g0.2g7.1g0g
Sipuli (kuorittu)23g6.3kcal0.3g1.1g0g0.4g
Kirjolohenmäti pakaste (Kespro), annos 500g87g113kcal21.2g1.3g2g0g
Tilli mauste2.7g0.5kcal0g0g0g0g
Ruohosipuli, tuore4.1g1.1kcal0.1g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana637g604kcal70g17.2g26.4g0.8g
Valittu annoskoko319g302kcal35g8.6g13.2g0.4g
Annoskoko puolitettuna159g151kcal17.5g4.3g6.6g0.2g
Arvot/100g100g95kcal11g2.7g4.1g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=285121