Janssoninkiusaus

Hauduta sipulisilppua hetki öljyssä ja/tai voissa.

Suikaloi perunat ohuiksi suikaleiksi.

Laita puolet perunasuikaleista, sipuli ja suikaloidut Janssonfileet uunivuokaan.

Päälle loput perunasuikaleet, fileiden liemi, puolet kermasta, ripottele päälle vähän kauranlesettä.

Kypsennä 225 asteessa noin puolituntia, kaada päälle loppu kerma.

Kun paistoksen pinta on kauniin ruskea, alenna lämpö 150 asteeseen ja kypsennä kunnes kerma haihtuu kokonaan, noin reilu tunti.

Reseptistä tulee n. 9 annosta ja yksi annos painaa n. 255 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 209g159kcal3.9g32.3g0.4g2.1g
Janssonfileitä maustekastikkeessa (Eldorado)35g52kcal3.5g3.8g2.4g0g
Sipuli 42g13kcal0.5g2g0.1g0.7g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)28g45kcal0.8g0.8g4.2g0g
Kauranlese (Kungsörnen), annos 7g0.8g2.6kcal0.2g0.3g0.1g0.2g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 3.5g1.6kcal0.1g0.2g0.1g0g
Rypsiöljy 1.4g12kcal0g0g1.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana637g569kcal18g78.8g17.4g6g
Valittu annoskoko319g285kcal9g39.4g8.7g3g
Annoskoko puolitettuna159g142kcal4.5g19.7g4.4g1.5g
Arvot/100g100g89kcal2.8g12.4g2.7g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=101075