Rahkaleipä tai -sämpylät

Lämmitä vesi melko kuumaksi ja sekoita siihen maitorahka.

Lisää nesteeseen leseet, kaurahiutaleet, ohrajauho, hunaja sekä 2pss kuivahiivaa.

Anna seistä lämpimässä 10-20min tai kunnes se alkaa kuplimaan.

Lisää sen jälkeen suola, vehnäjauhot ja lopuksi öljy.

Anna kohota noin 30min.

Leivo sämpylöitä tai leipiä, kohota vielä 20min.

Paista leivät 175-200c n.35min ja sämpylät 225c n.12min.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1594 grammaa

Omenaposki1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi1200g0kcal0g0g0g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki500g280kcal42.5g25g1g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g44g0kcal0g0g0g0g
Hunaja 40g132kcal0.2g32.3g0g0g
Suola, annos 3g30g0kcal0g0g0g0g
Kaurahiutale 240g898kcal34.8g136.8g17.5g24g
Vehnälese, Liperin mylly50g72kcal7.5g4.5g2.7g27.5g
Ohrajauho (luomu) (Liperin mylly), annos 65g130g417kcal14.3g83.2g2.9g14.3g
Vehnäjauho puolikarkea 900g3088kcal91.7g630g10.8g31.5g
Rypsiöljy 54g478kcal0g0g54g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6376g10729kcal382g1823.6g177.8g194.6g
Valittu annoskoko3188g5365kcal191g911.8g88.9g97.3g
Annoskoko puolitettuna1594g2682kcal95.5g455.9g44.5g48.7g
Arvot/100g100g168kcal6g28.6g2.8g3.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=301558