Juhlava kaurapuuro

Kiehauta vesi.

Lisää kauraryynit imeytymään.

Kun vesi on abt imeytynyt, lisää maito.

Jätä porisemaan hiljaisella tulella n. 45 minuutiksi, sekoittele välillä niin kypsyy tasaisesti, mausta lopuksi suolalla.

Keittoastiaksi sopii teflon- tai valurautapata, siis joku semmoinen astia mihin maito ei pala helposti kiinni.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 460 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kauraryynit (Puuppolan aitokaura), annos 100g4.2g15kcal0.6g2.5g0.3g0.4g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 18g8kcal0.5g0.8g0.3g0g
Vesi, vesijohtovesi 11g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana65g46kcal2.2g6.6g1.2g0.8g
Valittu annoskoko32g23kcal1.1g3.3g0.6g0.4g
Annoskoko puolitettuna16g12kcal0.6g1.7g0.3g0.2g
Arvot/100g100g72kcal3.4g10.2g1.9g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=73103