Vehnälesesämpylät

Sekoita kuivat aineet, lisää kädenlämpöinen maito ja sulatettu margariini ja alusta taikinaa kunnes se irtoaa käsistä helposti.

Kohota liinan alla 2-3-kertaiseksi ja leivo sämpylöiksi.

Paista 225 asteessa n. 15 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Ruoko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 18g62kcal1.8g12.6g0.2g0.6g
Vehnälese 1g2.3kcal0.1g0.2g0g0.4g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen13g4.1kcal0.4g0.6g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g0.3g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 0.6g4.5kcal0g0g0.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana65g145kcal4.6g26.8g1.4g2g
Valittu annoskoko33g73kcal2.3g13.4g0.7g1g
Annoskoko puolitettuna16g36kcal1.2g6.7g0.4g0.5g
Arvot/100g100g222kcal7.1g41.1g2.1g3.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=98099