Karppaajan Lätyt

(n. 6 keskikokoista lettua)

3 munaa
2 rkl sulatettua voita
3 reilua ruokalusikallista mantelijauhetta
0,5 dl kermaa tai vettä
suolaa
ripaus vaniljasokeria halutessasi

Vatkaa munat hyvin, lisää sulatettu voi ja mantelijauhe.

Lisää kerma tai vesi joukkoon ja vatkaa suola (+ ripaus vaniljasokeria) lopuksi taikinaan.

Laita pannu kuumenemaan ja paista letut voissa.

Letut paistuvat nopeasti ja tuoksuvatkin aidoilta letuilta.

Letun saa käärittyä kätevästi ja täytteeksi sopii suolainenkin täyte.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 29 grammaa

Norimi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna 50g(kpl)28g35kcal3.1g0.1g2.5g0g
Voi, 1 tl, 5 g1.9g14kcal0g0g1.5g0g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g2.8g17kcal0.7g0.2g1.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana65g131kcal7.6g0.6g11g0g
Valittu annoskoko33g66kcal3.8g0.3g5.5g0g
Annoskoko puolitettuna16g33kcal1.9g0.2g2.8g0g
Arvot/100g100g201kcal11.6g0.9g16.8g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=432780