Hirvarsoppa

Laita kattilaan 2-litraa vettä ja merisuolaa maun mukaan(n. 1tl).

Kuori ja paloittele perunat(yleis) ja porkkanat ja lisää veteen, kuori sipuli ja pilko kattilaan, pilko sienet pieniksi paloiksi ja lisää kattilaan, laita Hirvenjauheliha kiehuvaan kattilaan ja keitä n.25-30 min.
Mausta valkopippurilla, chilijauheella, mustallapippurilla, timjamilla, kun perunat ja porkkanat ovat kypsyneet sekoita soppaan n.100g emmental juustoraastetta ja tarkasta sen jälkeen suolaisuus.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 418 grammaa

Arkani
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 5.4g4.1kcal0.1g0.8g0g0.1g
Vesi, vesijohtovesi 20g0kcal0g0g0g0g
Porkkana 1.8g0.6kcal0g0.1g0g0g
Suppilovahvero /ym sienet, arvio 100g0.4g0.1kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)0.4g0.1kcal0g0g0g0g
Hirvenjauheliha oma saalis4.1g4.6kcal0.9g0g0.1g0g
Emmental juustoraaste, lidl1g3.6kcal0.3g0g0.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana65g26kcal2.6g1.8g0.8g0.2g
Valittu annoskoko33g13kcal1.3g0.9g0.4g0.1g
Annoskoko puolitettuna16g7kcal0.7g0.5g0.2g0.1g
Arvot/100g100g40kcal4g2.8g1.2g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=333312