Peruna-porkkanasose

6 (700 g) perunaa
4 (400 g) porkkanaa
n. 1/2 l vettä
1 tl suolaa
n. 1 dl kasvisten keitinlientä

1. Pese, kuori ja paloittele perunat sekä porkkanat.

Pane ne kiehumaan suolalla maustettuun veteen ja keitä kypsiksi (noin 20 minuuttia).

Ota keitinvesi talteen.

2. Soseuta perunat ja porkkanat kattilassa sähkövatkaimella.

Lisää soseeseen keitinlientä tarpeen mukaan.

Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

Soseen voit halutessasi maustaa tuoreilla, hienonnetuilla yrteillä tai ruohosipulilla.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 300 grammaa

Maryp
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 19g15kcal0.4g3g0g0.2g
Porkkana 11g3.6kcal0.1g0.6g0g0.3g
Vesi, vesijohtovesi 2.7g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana65g36kcal1g7.2g0g1g
Valittu annoskoko33g18kcal0.5g3.6g0g0.5g
Annoskoko puolitettuna16g9kcal0.3g1.8g0g0.3g
Arvot/100g100g56kcal1.5g11g0g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=204072