Kasvisgratiini (Kevennys)

Kuori ja pilko porkkanat sekä maa-artisokat pieniksi paloiksi.

Huuhtele ja pilko kesäkurpitsa, tomaatti ja purjo.

Lado pilkotut kasvikset voideltuun vuokaan, lisää kerma ja mausteet.

Sekoita hyvin ja lisää pinnalle juustoraaste.

Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 45 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä ja pinta on kauniin ruskea.

Anna vetäytyä 15 minuuttia folion alla ennen tarjoilua.

Tarjoile sellaisenaan tai liharuokien lisäkkeenä.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 420 grammaa

Piriri
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa6.8g1.2kcal0g0.2g0g0g
Miniluumutomaatti, annos 250g4.9g1kcal0g0.2g0g0g
Purjosipuli 3.9g0.9kcal0.1g0.1g0g0.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g3.9g1.1kcal0g0.2g0g0.1g
Maa-artisokka 7.8g3.6kcal0g0.6g0g0.3g
Ruokakerma,kevyt ja paksu 4% (Atria)3.9g2.3kcal0g0.2g0.2g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa1.6g4.7kcal0.4g0g0.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana66g30kcal1g3g1.2g1g
Valittu annoskoko33g15kcal0.5g1.5g0.6g0.5g
Annoskoko puolitettuna16g7kcal0.3g0.8g0.3g0.3g
Arvot/100g100g45kcal1.5g4.6g1.8g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=288090