Puolukkapuuro (Martat)

1 l vettä
4-5 dl puolukoita
1 dl sokeria
1 1/2 dl mannasuurimoita

1. Survo marjat kattilan pohjalla.

Lisää vesi.

2. Keitä marjasurvosta 10 - 15 min. Siivilöi liemi, jos haluat tasavärisen puuron.

3. Lisää sokeri ja lisää mannasuurimot kiehuvaan mehuun koko ajan sekoittaen.

4. Hauduta puuroa noin 15 min. välillä sekoittaen.

5. Jäähdytä puuro ja vatkaa se kuohkeaksi.

Puolukan asemasta voi käyttää puna- ja mustaherukoita, raparperia ja kuivattuja aprikooseja (80-100 g/1 l).

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 256 grammaa

Mamiusmaus
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi209g0kcal0g0g0g0g
Puolukka 63g24kcal0.3g4.3g0.3g1.6g
Sokeri 18g72kcal0g17.7g0g0g
Mannasuurimo 31g99kcal3.2g19.9g0.3g1.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana640g390kcal7g83.8g1.2g5.4g
Valittu annoskoko320g195kcal3.5g41.9g0.6g2.7g
Annoskoko puolitettuna160g98kcal1.8g21g0.3g1.4g
Arvot/100g100g61kcal1.1g13.1g0.2g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=378423