Makaronilaatikko (Kevennys)

400 g broilerijauheliha
 300 g täysjyvä makaroni
3 kpl kananmuna
5 dl maito
1 kpl sipuli
suolaa ja mustapippuria maustamiseen

Keitä ja siivilöi makaronit.

Kuori ja pilko sipuli.

Paista jauheliha ja sipuli.

Yhdistä paistettu jauheliha ja keitetyt makaronit.

Mausta suolalla ja pippurilla.

Sekoita maito ja munat hyvin ja lisää joukkoon, sekoita.

Lisää koko massa voideltuun uunivuokaan.

Paista uuninkeskitasolla 180 c noin 50 minuuttia.

Anna laatikon levähtää noin 10 minuuttia pöydällä ennen tarjoilua.

Tarjoile puolukkahillon kanssa.

Puolukkahillo.

0 ,2 kg puolukoita
1 dl hillosokeria

Lisää puolukat ja sokeri kattilaan ja kiehauta.

Anna jäähtyä hetki pöydällä ja siirrä sitten jääkaappiin, jossa hillo hyytyy noin vuorokaudessa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 427 grammaa

Kevennys
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, broilerin, paistettu 75g208kcal19.9g0g14.4g0g
Täysjyvä makaroni, keitetty Kypsennetty, annos 100g56g61kcal2g11.8g0.5g0.7g
Kananmuna 50g(kpl)28g35kcal3.1g0.1g2.5g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen94g31kcal3.1g4.6g0g0g
Sipuli 10g3.1kcal0.1g0.5g0g0.2g
Suola, annos 3g0.6g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri, annos 1g0.2g0.4kcal0g0.1g0g0g
Puolukka 38g15kcal0.2g2.5g0.2g1g
Hillosokeri (Dansukker), annos 1000g19g73kcal0g18.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana641g853kcal56.8g76g35.2g3.8g
Valittu annoskoko320g427kcal28.4g38g17.6g1.9g
Annoskoko puolitettuna160g213kcal14.2g19g8.8g1g
Arvot/100g100g133kcal8.9g11.9g5.5g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=296385