Falafel- kikhernepyörykät

Kuumenna pannulla 4rkl öljyä ja kuullota siinä sipulisilppu.

Lisää pilkotut valkosipulit ja chili ja kuullota vielä noin minuutti.

Mittaa kikherneet, jauhot (1 1/2dl) ja kuivamausteet monitoimikoneen kulhoon.

Jauha seos tasaiseksi.

Kaada seos kulhoon ja lisää siihen sipulisilppu, yrttisilppu, tahini sekä sitruunamehu.

Puristele seos tasaiseksi massaksi.

Pyörittele massasta jauhotetuin käsin pyöryköitä ja kierittele pallot vielä jauhoissa (1dl).

Kuumenna pannulla öljy ja nosta falafelpyörykät pannuun.

Paista falafelit runsaassa öljyssä kauttaaltaan kauniin ruskeiksi.

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 50 grammaa

Th67
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rypsiöljy 148g1309kcal0g0g148g0g
Sipuli (kuorittu)714g193kcal9.3g34.2g1.4g12.1g
Kikherne, luomu, suolaton20 (Biona), annos 120g1268g1497kcal106.5g210.5g26.6g50.7g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g238g737kcal40.4g128.4g6.9g30.9g
Valkosipuli 42g46kcal3.3g6.9g0.3g0.9g
Juustokumina jeera (), annos 6g32g112kcal5.6g14g7.1g3.3g
Suola, annos 3g16g0kcal0g0g0g0g
Chili, vihreä, tuore 53g24kcal1.1g4.2g0.1g0.8g
Mustapippuri 2.6g7.4kcal0.3g1g0.1g0.7g
Korianteri, tuore, annos 20g53g11kcal1.1g2.1g0.3g1.6g
Persilja 53g14kcal0.7g0.6g0.1g4.2g
Tahini luomu (Urtekram), annos 20g106g687kcal23.3g2.7g61.3g13.7g
Sitruunamehu, laimentamaton79g17kcal0.2g1.3g0g0.1g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g159g492kcal27g85.6g4.6g20.6g
Rypsiöljy 238g2103kcal0g0g237.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6400g14495kcal437.6g983g989.2g279.2g
Valittu annoskoko3200g7248kcal218.8g491.5g494.6g139.6g
Annoskoko puolitettuna1600g3624kcal109.4g245.8g247.3g69.8g
Arvot/100g100g227kcal6.8g15.4g15.5g4.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=429413