Hollandaisekastike (HS.fi)

Ohje on HS. fi:n Ruoka-sivulta.

1.Mittaa kattilaan vesi, valkoviinietikka ja pippurit.

Keitä, kunnes neste on haihtunut puoleen.

Anna jäähtyä.

2.Laita keltuaiset ja neste teräskulhoon kiehuvan vesikattilan päälle.

Sekoita keltuaisia ja nestettä, kunnes seos sakenee selvästi.

Ota astia vesihauteesta.

3.Vatkaa joukkoon pehmeä voi vähän kerrallaan.

Mausta kastike suolalla ja sitruunamehulla.

Tarjoa heti keitettyjen parsojen kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 107 grammaa

Sananjalka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi38g0kcal0g0g0g0g
Valkoviinietikka (Rajamäen)11g2.3kcal0g0.7g0g0g
Valkopippuri 0.8g2.1kcal0.1g0.3g0g0.2g
Keltuainen, 20g, annos 20g60g39kcal2.1g0.1g15.1g0g
Voi 188g1367kcal2.2g0.8g153.2g0g
Sitruunamehu, laimentamaton23g4.7kcal0.1g0.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana642g2828kcal9g4.6g336.6g0.4g
Valittu annoskoko321g1414kcal4.5g2.3g168.3g0.2g
Annoskoko puolitettuna161g707kcal2.3g1.2g84.2g0.1g
Arvot/100g100g440kcal1.4g0.7g52.4g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=178164