Mallan poronkäristys

Ota liha sulamaan jääkaappiin edellisenä iltana.

Paista pannulla miedossa lämmössä pilkotut pekoniviipaleet niin että rasva irtoaa niistä hyvin.

Lisää mukaan voita ja paista käristeviipaleet pienissä erissä.

Lisää pilkottu sipuli.

Kääntele hetki.

Kaada pataan ja lisää vesi sekä mausteet.

Laita kansi päälle ja annan hautua 125 asteisessa uunissa 1,5-2,5 tuntia.

Lisää tarvittaessa nestettä.

Tarjoa käristyksen kanssa perunamuusia.

Puolukkahillo ja suolakurkut ovat mainio lisuke.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 268 grammaa

Malluska1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Poronkäristys, raaka (Lapin liha), annos 750g2252g2432kcal439.2g0g76.6g0g
Vesi, vesijohtovesi 601g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)165g45kcal2.1g7.9g0.3g2.8g
Voi, 1 tl, 5 g75g548kcal0.8g0.8g60.1g0g
Mustapippuri 3g8.4kcal0.3g1.2g0.1g0.8g
Suola, annos 3g15g0kcal0g0g0g0g
Pekoni (Atria), annos 70g105g368kcal11.6g0.5g33.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6432g6802kcal908g20.8g341.4g7.2g
Valittu annoskoko3216g3401kcal454g10.4g170.7g3.6g
Annoskoko puolitettuna1608g1701kcal227g5.2g85.4g1.8g
Arvot/100g100g106kcal14.1g0.3g5.3g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=191993