Limebroileria rucolapedillä

Pese sitruunat ja kaksi limesitruunaa.

Raasta kuori ja laita se muovipussiin.

Purista mehu samaan pussiin ja paloittele hedelmät neljään osaan, laita palat pussiin.

Lisää öljy ja murskatut valkosipulin kynnet sekä silputtu ruohosipuli.

Mausta suolalla ja pippurilla ja esim.

currylla/jeeralla maun mukaan.

Lisää kanan rintafileet marinadipussiin, purista ilma pois ja sulje pussi tiukasti, laita jääkaappiin maustumaan ainakin 4 tunnin ajaksi.

Maustuneet fileet pyyhitään kuivaksi ja pannaan kuumalle teflonpannulle saamaan ensin pintaan väri, sitten lämpöä lasketaan ja marinadista ongitaan hedelmät fileiden päälle kostuttamaan lihaa antamaan makua, kansi päälle ja haudutetaan kypsäksi, vaan ei liian kuivaksi.

Rucolaa asetellaan lautaselle keoksi, päälle sitten kypsää, mehevää sitruunakanaa annosviipaleiksi leikattuna.

Rouhi kanan päälle tarvittaessa suolaa ja pippuria.

Lisää lautaselle myös puolitettuja kirsikkatomaatteja antamaan väriä ja makua.

Todella raikas ruoka, joka maistuu ihanan keväiseltä kuumana, haaleana ja kylmänä.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 268 grammaa

Nane
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sitruuna, keskiarvo, punnittu kuorineen 600g160kcal2.4g8.6g4.3g10.9g
Broileri, rintafilee, nahaton 1500g1607kcal346.5g0g22.5g0g
Oliiviöljy 45g398kcal0g0g45g0g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g21g22kcal1.7g3.4g0.1g0.4g
Rucola, lautaselinen n. 30g360g54kcal3.6g7.2g0.7g5g
Ruohosipuli 90g20kcal1.2g1.5g0.5g2.2g
Kirsikkatomaatti (La palma), annos 200g600g120kcal7.2g19.2g2.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6432g4762kcal725.2g79.8g150.4g37g
Valittu annoskoko3216g2381kcal362.6g39.9g75.2g18.5g
Annoskoko puolitettuna1608g1191kcal181.3g20g37.6g9.3g
Arvot/100g100g74kcal11.3g1.2g2.3g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=63643