Eevan kukkisgratiini

Keitä kukkakaalit suolalla maustetussa vedessä - jätä melko napakoiksi! Voitele uunivuoka öljyllä, kaada kaalit siihen.

Sulata oivariini kattilassa, lisää sihhen jauhot kun rasva kuplii, sekoita ja kaada joukkoon (lämmitetty) maito koko ajan pohjaa myöten sekoittaen.

Mausta valkokastike ripauksella suolaa ja muskottipähkinäjauhetta tai mustapippuria.

Kaada kastike kaalin päälle, ripottele pinnalle reilusti juustoraastetta ja paista gratiini noin. 200 asteessa noin 15-20 minuuttia kunnes pinta on kauniin vaalea ruskea.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 368 grammaa

Eevalii60
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali, keitetty, suolaa 219g52kcal3.9g4.8g0.7g5g
Täysmaito, rasvaa 3,5 %, d-vitamiinia 1ug 66g42kcal2g3.2g2.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 6.6g23kcal0.7g4.6g0.1g0.2g
Oivariini, 80 normaalisuolainen6.6g47kcal0.1g0.1g5.3g0g
Pirkka Emmental-Mozzarella juustoraaste22g79kcal6.4g0.4g6.1g0g
Rypsiöljy 2.2g19kcal0g0g2.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana644g524kcal26.2g26.2g33.4g10.4g
Valittu annoskoko322g262kcal13.1g13.1g16.7g5.2g
Annoskoko puolitettuna161g131kcal6.6g6.6g8.4g2.6g
Arvot/100g100g81kcal4.1g4.1g5.2g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=304130