Sienikastike

1 l kanttarelleja, suppilovahveroita tai tuoreita herkkusieniä
1 iso sipuli tai pieni purjo
1-2 rkl voita
2 valkosipulin kynttä 2 rkl silputtua tilliä
2 dl kermaa
(100 g kinkkua tai kylmäsavulohta)

Silppua sienet ja sipuli, hauduta ne voin kanssa.

Lisää murskattu valkosipuli ja tillisilppu.

Keittele kymmenisen minuuttia.

Lisää kerma ja anna kiehua, kunnes kastike on sopivan sakea.

Suikaloitu kirjolohi tai kuutioitu kinkku tekevät terää sienikastikkeelle.

Lisää ne lähes valmiiseen kastikkeeseen.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 129 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kanttarelli, tuore, annos 100g187g45kcal3.4g5.6g0.9g3.6g
Sipuli 62g19kcal0.8g3g0.1g1.1g
Voi, 1 tl, 5 g9g68kcal0.1g0.1g7.5g0g
Valkosipuli 6.2g6.8kcal0.5g1g0g0.1g
Kylmäsavulohi (Ica), annos 100g47g98kcal10.8g0g6.1g0g
Ruokakerma, laktoositon 15 %, Valio (2 dl)11g17kcal0.3g0.3g1.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana645g509kcal31.8g20g32.4g9.6g
Valittu annoskoko323g254kcal15.9g10g16.2g4.8g
Annoskoko puolitettuna161g127kcal8g5g8.1g2.4g
Arvot/100g100g79kcal4.9g3.1g5g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=135573