Kylmäsavulohipizza ruispohjalla

Sulata hiiva teelusikalliseen suolaa.

Lisätään vesi ja perään ruisjauhot, suurin osa sämppärijauhoista.

Lisätään öljy ja alustetaan kivan tuntuiseksi.

(Ruisjauho on sitten vähän tahmaisempaa).

Annetaan kohota hetki.

Paistetaan ensin pohjaa itsekseen 10 min 250 asteisessa uunissa.

Levitetään Creme Fraiche ja päälle kylmäsavulohiviipaleet ja kaprikset.

Paistetaan uunissa 250 asteessa vielä muutama minuutti.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 258 grammaa

Habanera
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi63g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 11g8.1kcal1.4g0.1g0g0.8g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g19g169kcal0g0g18.7g0g
Ruisjauho, 1 dl78g250kcal8.6g50g1.8g10.9g
Sämpyläjauho, vehnäjauho, ruisjauho, vehnärouhe 43g135kcal4.5g25.5g0.9g2.4g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 47g130kcal0.9g1.4g13.1g0g
Kylmäsavulohiviipaleet (Chipsters), annos 150g47g90kcal8.9g0g6.1g0g
Kapris etikkaliemessä, Figaro16g4.8kcal0.3g0.7g0.1g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana645g1574kcal49.2g155.4g81.4g29.2g
Valittu annoskoko323g787kcal24.6g77.7g40.7g14.6g
Annoskoko puolitettuna161g393kcal12.3g38.9g20.4g7.3g
Arvot/100g100g244kcal7.6g24.1g12.6g4.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=198407