Raparperipiirakka

Vaahdota voi ja sokeri.

Lisää muna hyvin sekoittaen.

Sekoita jauhot ja leivinjauhe ja lisää taikinaan.

Levitä taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle, nosta hiukan reunoja.

Kuori raparperit ja leikkaa ne ohuiksi paloiksi.

Sekoita kermaviili, sokerit, muna ja raparperinpalat.

Levitä raparperiseos tasaisesti pohjan päälle.

Kaada seos piirakan päälle.

Paista n.200 asteessa n. 20-30 min. kunnes kermaviili pintakin on saanut hiukan väriä.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 129 grammaa

Ammumariu

Ammumariu sanoi...

Kuuluu kaksi munaa yksi taikinaan ja yksi raparperisekoitukseen, ei jostain syystä ottanut kaksi munaa..

perjantai 20.05.2011 klo 11:15

AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 38g273kcal0.4g0.2g30.6g0g
Sokeri 21g87kcal0g21.3g0g0g
Muna, annos 60g15g13kcal1.1g0.1g0.9g0g
Vehnäjauho puolikarkea 33g112kcal3.3g22.8g0.4g1.1g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 15g50kcal0g12.3g0g0.2g
Leivinjauhe 1.3g2.2kcal0.1g0.5g0g0g
Raparperi 126g42kcal0.9g6.9g0.1g1.8g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 50g32kcal1.6g2.4g1.8g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g2.5g10kcal0g2.5g0g0g
Sokeri21g87kcal0g21.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana645g1417kcal14.8g180.6g67.6g6.2g
Valittu annoskoko323g709kcal7.4g90.3g33.8g3.1g
Annoskoko puolitettuna161g354kcal3.7g45.2g16.9g1.6g
Arvot/100g100g220kcal2.3g28g10.5g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=234205