Juustoiset juures-lihapyörykät (pirkka)

1 (100g) sipuli
1 (100 g) peruna
1 (100 g) porkkana
400 g naudan jauhelihaa
1 tl suolaa
1 tl provencen mix- yrttisekoitusta (tai mausta maun mukaan)
½ tl mustapippuria
ripaus chiliä
2 dl (100 g) juustoraastetta

1. Hienonna sipuli, raasta peruna ja porkkana.

Sekoita kaikki pyöryköiden ainekset keskenään, juustoraaste viimeiseksi.

2. Pyörittele kostutetuin käsin pyöryköitä murekemassasta.

Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Tarjoa perunasoseen kanssa.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 161 grammaa

Outijohanna
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)400g108kcal5.2g19.2g0.8g6.8g
Peruna, punnittu kuorineen 400g259kcal6.4g52.7g0.7g3.4g
Porkkana 400g131kcal2.5g22.2g0.8g10.2g
Paistijauheliha nauta 5%1598g2061kcal332.4g0g79.9g0g
Suola, annos 3g20g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 4g11kcal0.4g1.5g0.1g1.1g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa400g1199kcal91.9g0g91.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6440g7536kcal877.6g191.2g348.4g43g
Valittu annoskoko3220g3768kcal438.8g95.6g174.2g21.5g
Annoskoko puolitettuna1610g1884kcal219.4g47.8g87.1g10.8g
Arvot/100g100g117kcal13.6g3g5.4g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=89794