Vanhan ajan munasalaatti+pippurimakrilli

Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi, lisää etikka, sinappi, suola ja makeutusjauhe.

Murskaa haarukalla keitetyt valkuaiset ja sekoita kastikkeeseen.

Revi salaatti, pilko tomskut ja kurkut.

Sekoita ja laita lautasille.

Pilko päälle valkuaiset ja lisää kastike.

Voit sekoittaa varovasti.

Aseta kalat päälimmäiseksi.

Salaattipohjaan voit käyttää mitä aineksia haluat ja pippurimakrillin tilalle sopii tosi hyvin savupallas, harmi että on niin kallista, tai ihan tavallinen tonnikala.

Parasta koko jutussa on kastike- siihen tulee himo!

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 324 grammaa

Hania
AineksetMääräEnergiaPHRK
Pippurimakrilli, savustettu, Pirkka75g203kcal15g0g15.8g0g
Kurkku 50g5.5kcal0.3g0.7g0.1g0.4g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g63g13kcal0.4g2.4g0.2g0.9g
Jäävuorisalaatti rapea, amerikansalaatti 25g3.3kcal0.3g0.2g0.1g0.3g
Kananmuna kuoreton 55g79kcal6.9g0.2g5.6g0g
Vispikerma (Milbona)50g147kcal1.3g1.6g15g0g
Makeutusjauhe,cologran, 1tl=0,5g (Lidl), annos 75.0g0.4g1.4kcal0g0.4g0g0g
Sinappi (teollinen)2.5g3.2kcal0.1g0.4g0.2g0g
Suola, annos 3g0.8g0kcal0g0g0g0g
Väkiviinaetikka 2.5g0.8kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana648g910kcal48.6g11.8g74g3.2g
Valittu annoskoko324g455kcal24.3g5.9g37g1.6g
Annoskoko puolitettuna162g227kcal12.2g3g18.5g0.8g
Arvot/100g100g140kcal7.5g1.8g11.4g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=178956