Omenapiirakka

- Sulata rasva tai käytä pullomargariinia.

- Sekoita kulhossa sokerin kanssa.

- Lisää jauhot (ei vielä leivinjauhetta).

Jauhoja kannattaa lisätä hiljalleen, sillä taikinasta ei tulisi tulla kovin kuivaa tässä vaiheessa.

Ota sivuun kahvikupillinen taikinaa; se ripotellaan valmiin piirakan päälle.

- Lisää nyt taikinakulhoon muna, maito, leivinjauhe ja vanilliinisokeri.

Sekoita puulusikalla kovaa tasaiseksi.

Taikina on valuvaa tässä vaiheessa, eli ei esim.

pysy vuoan reunoilla, muttei myöskään ole litkua.

- Kaada taikina voideltuun tavalliseen piirakkavuokaan ja ripottele päälle omenapalat.

Itse käytän mitä tahansa omenalajia, jota kotona sattuu olemaan.

Jos omena on hapanta, pinnalle kannattaa laittaa vähän runsaammin sokeria.

Tällä taikinalla on tehty onnistuneita piirakoita kaikista hedelmistä, joten kokeilla voi.
- Ripottele pinnalle kanelia ja sokeria sekä sivuun alussa jätetty taikina.

- Paista 200 asteessa n. 30 min.
- Parasta tarjoiltuna lyhyen vetäytymisen jälkeen kylmän vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Eleventhstki
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 670g4757kcal5g2.7g535.8g0g
Sokeri 427g1733kcal0g426.5g0g0g
Vehnäjauho, sunnuntai653g2286kcal78.4g463.6g13.7g19.6g
Kananmuna kuoreton 184g263kcal23g0.6g18.9g0g
Maito, Rasvaton 300ml (Arla Ingman)251g83kcal8.3g12.3g0g0g
Leivinjauhe 17g29kcal0.9g6.3g0g0.1g
Vanilliinisokeri, teelusikka17g67kcal0g16.6g0g0g
Omena, keskikokoinen 200g1005g342kcal2g71.3g3g18.1g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g17g61kcal0.6g13.3g0.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6480g19241kcal236.4g2026.4g1144g75.6g
Valittu annoskoko3240g9620kcal118.2g1013.2g572g37.8g
Annoskoko puolitettuna1620g4810kcal59.1g506.6g286g18.9g
Arvot/100g100g297kcal3.6g31.3g17.7g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=309272