Rahkasämpylät

Sulata rasva.

Lisää siihen maito ja lämmitä neste 37 asteiseksi.

Murskaa hiiva kulhoon ja kaada taikinanestettä hiukan hiivan päälle.

Sekoita kunnes hiiva liuennut.

Lisää joukkoon suola, rahka ja loput taikinanesteestä.

Sekoita hyvin ja lisää jauhot.

Vaivaa niin että taikina irtoaa kulhon reunoista.

Kohota n.20min.

Vaivaa jauhotetulla pöydällä ja muotoile sämpylöiksi.

Kohota pellillä liinan alla n. 20min.

Kypsennä uunin keskitasolla 250 astetta, n. 8min.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Nytsitten
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 83g590kcal0.6g0.3g66.5g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen997g329kcal32.9g48.8g0g0g
Hiiva 83g62kcal10.9g0.9g0.3g5.7g
Suola, annos 3g17g0kcal0g0g0g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki332g186kcal28.2g16.6g0.7g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1728g5929kcal176.1g1209.6g20.7g60.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6480g14192kcal497.4g2552.4g176.4g132.4g
Valittu annoskoko3240g7096kcal248.7g1276.2g88.2g66.2g
Annoskoko puolitettuna1620g3548kcal124.4g638.1g44.1g33.1g
Arvot/100g100g219kcal7.7g39.4g2.7g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=316567