Raparperipiirakka pk

Piirakka:
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.

Lisää sulatettu margariini/voi ja maito.

4 munaa
3dl sokeria
4,5dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
150g sulatettua margariinia/voita
1,5dl maitoa

Kaada leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, ripottele pinnalle raparperit ja sokeria hieman.

Paista 200-225 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.

Valmista piirakan kypsyessä kastike.

Mittaa kattilaan kylmänä:

3dl maitoa
1,5dl sokeria
2rkl perunajauhoja
2tl vaniljasokeria

Laita ainekset kylmään kattilaan ja nosta kattila liedelle, sekoita ja anna pulpahtaa.

Lisää vaniljasokeri valmiiseen kastikkeeseen.

Kaada kastike valmiin piirakan päälle, levitä tasaisesti nuolijalla.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 116 grammaa

Pirike

Pirike sanoi...

Helppo ja hyvä resepti!!

keskiviikko 01.07.2009 klo 18:59

AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna, omega, 1 kpl289g375kcal37.8g0.9g23.9g0g
Taloussokeri, Dan Sukker, 1 dl525g2098kcal0g524.6g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea. Myllyn paras. 65 g.512g1790kcal68g347.8g12.3g19.4g
Leivinjauhe 18g31kcal0.9g6.6g0g0.1g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g18g70kcal0g17.3g0g0g
Voi ingman262g1889kcal0g0g209.8g0g
Maito,rasvaton (valio)262g87kcal8.7g12.9g0g0g
Maito,rasvaton (valio)525g173kcal17.3g25.7g0g0g
Taloussokeri, Dan Sukker, 1 dl262g1049kcal0g262.3g0g0g
Perunajauho (Pirkka), annos 10g53g176kcal0.1g43g0g0g
Raparperi 525g177kcal3.6g28.9g0.5g7.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6496g15829kcal272.8g2540g493g53.6g
Valittu annoskoko3248g7915kcal136.4g1270g246.5g26.8g
Annoskoko puolitettuna1624g3957kcal68.2g635g123.3g13.4g
Arvot/100g100g244kcal4.2g39.1g7.6g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=129034