Kaurasämpylät

Kaurasämpylöt

7 dl vettä
50 g hiivaa
1,5 tl suolaa
1 rkl sokeria
6 dl kaurahiutaleita
10 dl vehnäjauhoja
1 dl rypsiöljyä (tai margar)

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi.

Murenna hiiva veden joukkoon.

Lisää suola, sokeri ja hiutaleet.

Lisää puolet jauhoista ja sekoita hyvin.

Lisää öljy ja loput jauhot.

Alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.

Kohota.

Jaa taikina 12 palaan.

Pyörittele palat.

Kohota.

Paista 225 asteessa n. 10 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 58 grammaa

Carin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 1222g4192kcal124.5g855.2g14.7g42.8g
Kaurahiutaleet elovena plus (Raisio)451g1669kcal63.2g248.1g36.1g49.6g
Vehnälese Elovena plus (Raisio), annos 20g Kuitua 49%19g47kcal2.6g2.1g1.1g9.2g
Vesi, vesijohtovesi 1316g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g21g0kcal0g0g0g0g
Leivontamargariini, Sunnuntai vähälaktoosinen94g677kcal0g0g75.2g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu, Pirkka94g827kcal0g0g94g0g
Sokeri 23g92kcal0g22.5g0g0g
Suola, annos 3g9g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6496g15007kcal380.6g2255.8g442.2g203.2g
Valittu annoskoko3248g7504kcal190.3g1127.9g221.1g101.6g
Annoskoko puolitettuna1624g3752kcal95.2g564g110.6g50.8g
Arvot/100g100g231kcal5.9g34.7g6.8g3.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=132979