Karppaajan Lätyt

(n. 6 keskikokoista lettua)

3 munaa
2 rkl sulatettua voita
3 reilua ruokalusikallista mantelijauhetta
0,5 dl kermaa tai vettä
suolaa
ripaus vaniljasokeria halutessasi

Vatkaa munat hyvin, lisää sulatettu voi ja mantelijauhe.

Lisää kerma tai vesi joukkoon ja vatkaa suola (+ ripaus vaniljasokeria) lopuksi taikinaan.

Laita pannu kuumenemaan ja paista letut voissa.

Letut paistuvat nopeasti ja tuoksuvatkin aidoilta letuilta.

Letun saa käärittyä kätevästi ja täytteeksi sopii suolainenkin täyte.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 29 grammaa

Norimi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna 50g(kpl)2784g3508kcal306.2g8.4g250.6g0g
Voi, 1 tl, 5 g186g1355kcal1.9g1.9g148.5g0g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g278g1670kcal66.8g18.4g150.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana6496g13066kcal749.8g57.4g1098.8g0g
Valittu annoskoko3248g6533kcal374.9g28.7g549.4g0g
Annoskoko puolitettuna1624g3267kcal187.5g14.4g274.7g0g
Arvot/100g100g201kcal11.5g0.9g16.9g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=432780